Marta Mateu – Fotògraf

Una mirada a través de la fotografia

Exposicions i més

Col·laboro en diverses publicacions i les meves fotografies han estat publicades en diverses pàgines web, cartells publicitaris, guies… a destacar:

Llibres i revistes:

– Portada i contraporta de la revista El Brull amb diverses fotografies. Editada per l’ajuntament de Montagut i Oix. Abril 2015.

– Portada de la revista El Brull amb la fotografia Oix nevat 2009. Editada per l’ajuntament de Montagut i Oix. Desembre 2013.

– Col·laboració en la il·lustració del llibre Montagut i Oix de J. Vilar. Col·lecció Quaderns de la Revista de Girona. Monografies locals.  Diputació de Girona.  2013

– Il·lustració de la portada del llibre “Pessics de l’Alta Garrotxa” de Joan Pagès Guix. Editat per l’impremta Aubert. Amb la fotografia “Bassegoda”.  Desembre 2012.

 – Portada i contraportada de la Revista El Brull. Editada per l’Ajuntament de Montagut i Oix amb les fotografies “Interior de l’església de Sant Pere de Montagut” i “Cavallets de Montagut”.  . Desembre 2011.

–  Portada de la Revista El Brull. Editada per l’Ajuntament de Montagut i Oix amb la fotografia“Grafits de la pista esportiva de Montagut” .  Abril 2011.

– “El Correfoc d’Oix” Contraportada de la Revista El Brull. Editada per l’Ajuntament de Montagut i Oix.  Desembre 2009.

–  Col·laboració en la il·lustració del llibre “Dels volcans a la terra dels mites” Ed. El Pas. (Introducció de la Garrotxa i  fotografies i text del poble d’Oix), municipi Montagut i Oix. Desembre 2009.

Exposicions:

Cante, baile, devoción…   (Posposada al 2022)

– Diari d’un confinament. Reportatge de la vida a poble durant el confinament de març a juny de 2020. Exposició prevista per l’agost del 2021. (Lloc per acabar de determinar per l’organització)

“No importa que cierren las puertas, entraremos por el balcón” exposició col·lectiva de Photo España – XXIII Festival Internacional de Fotografia i Artes Visuales. (PhotoEspaña desde mi balcón) Tres fotografies exposades a la Bisbal de l’Empordà, Teatre Mundial i a Ripoll, a l’Església de Sant Pere. Octubre i novembre de 2020.

–  L’imaginari reflectit sobre la remor de l’aigua

. Fundació Ateneu Sant Roc, c/Càceres 34 de Badalona. Del 2 de maig al 30 de juny de 2018

. Olot Fotografia -Mostra Internacional de Fotografia – Del 29 de juliol al 31 d’octubre de 2016 al Bar Sant Ferriol d’Olot

Ens ho passem bé amb la música  (Del 26 de juliol al 31 d’agost de 2016 a La Rectoria – Pl. Cal Mere, 2 d’Oix)

– Destins Turístics (Exposició col·lectiva) – Saló Internacional del Turisme B>Travel Barcelona. Del 15 al 17 d’abril de 2016.

– La nostra Festa  (Exposició col·lectiva) –  Centre Cultural la Rectoria d’Oix (Alta Garrotxa) Del 1 d’agost de 2015 al 27 de març de 2016.

Conèixer la mort – Dins de la XI Biennal, OLOT FOTOGRAFIA, Mostra Internacional de Fotografia. De l’1 d’agost al 15 de setembre de 2014 a  l’església vella de Castellfollit de la Roca.

– Associant Sensacions – Exposició de pintures  d’Empar Giménez i transferències fotogràfiques pintades, partint del meu treball fotogràfic d’aproximacions a l’Alta Garrotxa. Del 8 al 31 d’agost de 2014  al local social d’Oix (Alta Garrotxa).

– Exposició col·lectiva “Amb ulls saltencs”  amb la fotografia Entre boires a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt dins dels actes dels “25 anys de foto Salt” Del 1 de febrer al 2 de març de 2014.

– Els colors de l’aigua al  6T7 Espai-Café del c/ dels Sastres, 35 d’Olot del 1 de febrer al 31 de març de 2014.

– “Els colors de l’aigua” del 1 de novembre al 31 de desembre a la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona.

– “Els colors de l’aigua”   Del 1 al 31 d’octubre a la sala d’exposicions del Centre Cívic Trinitat Vella de Barcelona.

– “Els colors de l’aigua” del 2 al 30 de setembre a sala d´exposicions de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt.

– “És hora de foc i timbals” del 3 al 31 d’agost a la sala d’exposicions del local social d’Oix (Alta Garrotxa).

– “Els colors de l’aigua” al Cafè del Born de Barcelona. Pl. Comercial núm 10. Del 20 de març al 26 de juliol de 2013.

– Exposició col·lectiva “Nous Nus” a l’EspaiGarum, la galeria d’art més petita del món de Lliça d’Amunt. Del 13 de gener  a l’1 de febrer de 2013.

–  Exposició “És hora de foc i timbals” a la perruqueria Styl d’Olot. Del 12 de setembre al 30 de novembre de 2012.

–  Participació a la X Biennal de Fotografia – Mostra Internacional de fotografia d’Olot, amb l’exposició “És hora de foc i timbals” al Cafè Europa.  Organitzat per Olot Fotografia. Del 28 de juliol al 31 d’agost de 2012.

–  Exposició col·lectiva “Catalunya, l’aparador global”.  Amb la fotografia “Diables i tambors” a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.   Organitzada per Panoramio (by Google).  Del 3 de maig al 31 de juny de 2012.

–  Exposició  “Imatges d’Oix, d’abans a l’actualitat”. Fotografies d’abans: INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Fotografies l’actualitat: Marta Mateu . Al local social del poble d’Oix (La Garrotxa)  Del 10 d’agost al  31 d’octubre de 2010.

Altres:

– Fotografia del cartell indicador itinerari a peu Oix-Alta Garrotxa.  Juliol 2016

Fotografia del cartell de la Festa Major d’Oix 2016

– Reportatges fotogràfics de la cursa Bici Muntanya d’Oix per a  Ovoxo . Del 2010 al 2015.

– Reportatge fotogràfic de la cursa d’Ultra Trail Trepitja Garrotxa (2a edició) per a Ovoxo . 24 i 25 d’octubre de 2015

– Reportatge fotogràfic de l’esdeveniment Scrap A Tres, celebrat a l’Hotel Gran Havana de Barcelona per a Scrap a Tres.  27 de juny de 2015

– Il·lustració i composició del tríptic turístic del municipi de Montagut i Oix  (La Garrotxa). Editat a l’abril de 2014.

–  “Fotografies del municipi de Montagut i Oix”.  Panell turístic de l’ajuntament de Montagut i Oix a l’entrada del poble de Montagut. Dissenyat per la Bugia. 2011. 

– He participat en tallers fotogràfics  i  Masterclass, d’en:  Tino Soriano, José Benito Ruiz,  Oscar Rodbag, Daniel Lòpez, Marti Artalejo, Maria Rosa Vila, Rosa Isabel Vázquez,  Sergio Fernàndez, Javier Zurita i Ofelia de Pablo, Colita, Oriol Alamany, David Airob, Siqui Sànchez, Mario Rubio, Emilio Morenatti, Hugo Rodriguez, Sebastià Torrens, Xosé Casal, Eugenio Recuenco, Cristina Garcia Rodero, Tanit Planas… i en les diferents edicions del Festival fotogràfic Formentera Fotogràfica.

Reconeixements:

No m’agrada participar en concursos però així i tot…

– Abril 2014.- Guanyadora del concurs fotogràfic setmanal d’Estrella Damm a Instagram de fotografies realitzades amb mòbil, amb una fotografia de la plaça Espanya de Barcelona.

– 2013.- Finalista al concurs de Cànon – Minube “Els teus racons preferits” amb la fotografia “Pesquera Marimon” del llac de Banyoles.