Marta Mateu – Fotògraf

Una mirada a través de la fotografia

La fotografia i jo

Formentera-2013-05-03-D7N_2434-marta_ copiaEn les meves sortides escolars i viatges familiars sempre m’acompanyava una càmara fotogràfica, però vaig arribar a l’art de la fotografia quan tenia uns 14 anys i a partir d’aquí el meus passos cap a la fotografia han anat creixent poc a poc, descobrint-la i estimant-la cada cop més.

Als 22 anys va caure a les meves mans la primera càmara reflex  i també vaig fer els meus primers estudis fotogràfics,  al Centre Internacional de Fotografia de Barcelona, tot un referent de la fotografia de finals dels 70 i primers dels 80.  El meu pas pel CIFB va influenciar molt en la meva visió fotogràfica,  decantant-me especialment en l’observació i la visió de la vida urbana quotidiana. Va ser aleshores que vaig muntar el meu propi laborati fotogràfic a casa.

Sóc llicènciada en Arts Dramàtiques, graduada en Humanitats i formada com a fotògrafa, en tots aquests anys de formació no he deixat mai d’experimentar, descobrir i gaudir de la fotografia. Durant tots aquest temps el meu treball s’ha vist influenciat per la meva formació continua en diferents àmbits de les arts visuals.  La meva obra més personal i intima està influenciada per aquesta formació creativa per una banda i  humanística per un altra;  cosa que m’ha portat a investigar, provar i treballar amb diferents textures, materials i formes.

He de dir que he après molt de les sortides i convivència amb altres fotògrafs, de llegir i tornar a llegir llibres, d’observar les fotografies històriques i contemporànies, de l’assistència a tallers, exposicions, masterclass… i especialment escoltant consells de bons amics i col·legues fotògrafs.

Tot i els anys que fa que visc entre càmares fotogràfiques, el meu aprenentatge no ha acabat, el treball diari em porta a descobrir noves mirades, a sentir-me cada cop més captivada per tot el que m’envolta, a aprendre…

A través de la càmera fotogràfica es va obrir per a mi, fa molts anys, un nou món inexplicable i meravellós que amb el pas dels temps ha fet que cada vegada assaboreixi més l’art de la fotografia. Sóc una malalta de fotografia.